Preparen el dispositiu de seguretat per a les Festes amb drons i controls antiterrorista

El subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Luis Felipe Martínez, assistia aquest dimarts junt amb l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez a una reunió de la Junta Local de Seguretat que entre altres coses servia per a preparar el dispositiu especial de seguretat per a les festes de Moros i Cristians. A l’encontre, al que assistien diversos regidors i regidores del Govern, els portaveus dels grups municipals, representants de les forces i cossos de seguretat, membres de la Junta de la Societat de Festers i tècnics de l’Ajuntament, es parlaven dels reforços per als dies de festes i especialment per a l’acte de l’Entrada de Moros i Cristians, el més multitudinari dels festejos ontinyentins.

La Policia Local confirmava que comptarà amb la totalitat de la plantilla de servici, i que emprarà els drons municipals per a reforçar el dispositiu de vigilància de la Guàrdia Civil al disseminat durant els principals actes. Així mateix, la Policia Nacional explicava que demanarà reforços extraordinaris per a aquests dies, i que per als controls als accessos de la ciutat es comptarà amb agents especialitzats en control antiterrorista. Des de la Societat de Festers, a més, es plantejava al subdelegat l’avanç del termini per al repartiment de la pólvora a utilitzar als actes festius. A més a més, s’exposava l’habilitació de ‘punts violeta’ contra la violència de gènere en diversos llocs de la ciutat, a més d’un punt informatiu a l’Oficina de Turisme.

Jorge Rodríguez agraïa la presència i el suport del Subdelegat del Govern al treball de la Junta Local de Seguretat, per participar d’un treball conjunt “especialment necessari després de dos anys sense poder celebrar les festes, en una edició molt esperada, que de segur serà multitudinària, i que, per tant, requereix un gran esforç organitzatiu i de coordinació“, manifestava.