387 persones a l’espera d’operar-se, 73 més que fa un any

La Conselleria de Sanitat ha publicat la llista d’espera dels hospitals valencians per a sotmetre’s a una operació programada, referent al mes de juny. Aquesta s’ha situat en una mitjana de 87 dies en tota la Comunitat, la qual cosa suposa onze dies menys que el juny de 2021 i dos dies menys que el mes anterior, maig, segons les dades facilitades per Sanitat. Pel que respecta a l’Hospital General d’Ontinyent, el temps mitjà d’espera és de 48 dies, un més que al juny de l’any passat, quan la demora era de 47 dies. No obstant això, si fem la comparativa per nombre de pacients, durant el mes passat hi ha hagut en llista d’espera 387 persones, és a dir, 73 més que al juny de l’any passat, quan aquesta xifra se situava en 314 pacients.

Cirurgia general, un retard de 59 dies

De les 5 especialitats amb les quals compta l’Hospital General d’Ontinyent, segons la base de dades de la Conselleria de Sanitat, Cirurgia General és la que acumula el nombre més gran de dies per a ser sotmés a una intervenció quirúrgica. El mes de juny aquesta xifra ha ascendit fins als 59 dies, la qual cosa es tradueix en un total de 128 pacients en temps d’espera. Si fem la comparativa amb les dades de fa un any, la llista d’espera era de 108 pacients, o dit d’una altra manera, de 49 dies.

En els últims sis mesos, el temps d’espera ha estat bastant irregular, encara que ha seguit una tendència a la baixa. Al gener la demora era de 85 dies, al febrer de 88, al març va disminuir a 70, mentre que a l’abril es va reduir a 47 dies, seguit de maig amb 52 dies i juny que torna a pujar amb 59 dies.

Oftalmologia, l’especialitat amb menys demora

Oftalmologia, la medicina que s’ocupen de l’anatomia, fisiologia i malalties de l’ull, és l’especialitat amb menys temps d’espera de l’Hospital General d’Ontinyent, amb una mitjana de 36 dies i un total de 111 pacients. Fa un any la demora se situava en 45 dies, per la qual cosa s’ha produït una disminució de 9 dies en els últims dotze mesos. A aquesta especialitat, li segueix la d’Otorrinolaringologia, amb 44 dies i nou pacients, així com cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, que empata en nombre de dies.

No obstant això, per nombre de pacients, aquesta última compta amb una xifra molt superior: 106 pacients. La branca de Ginecologia, és la segona especialitat amb més temps d’espera, que registra un total de 57 dies i 33 pacients. En primera posició, es troba la cirurgia general, que com ja s’ha nomenat anteriorment, ocupa una demora de 59 dies.

Coneix l’informe sencer en la nostra edició en paper del dissabte 23 de juliol.