Programa pilot per a simplificar la burocràcia de les instal·lacions elèctriques i energètiques

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha anunciat la posada en marxa d’un programa pilot de simplificació administrativa en l’àmbit de les empreses elèctriques. Este programa es posarà en marxa a instàncies de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (FEMEVAL) federació que integra l’Associació d’Empreses d’Instal·lacions Elèctriques, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (ASELEC).

Per a dur a terme este procés de simplificació administrativa s’ha creat una comissió de treball en la qual participen, entre altres, el mateix secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, el director general d’Indústria, Manuel Rosalén, el director general d’Energia, Manuel Argüelles, el director general de Simplificació Administrativa de Presidència de la Generalitat, Francisco Ortega i la secretària general de FEMEVAL, Empar Martinez.

“La finalitat de la simplificació administrativa és impulsar el creixement i competitivitat de les nostres empreses i així generar un entorn propici per a la innovació, la inversió i el creixement econòmic. Per això, per al Govern Valencià és una prioritat reduir la burocràcia i facilitar els tràmits el màxim que siga possible”, ha explicat el secretari autonòmic.

Carrasco ha afegit que “cal tindre en compte que, solament ASELEC, representa més 800 empreses d’instal·lacions elèctriques, telecomunicacions i energies renovables, que donen treball a més de 4000 persones. Es tracta d’un important col·lectiu al qual des de la Generalitat Valenciana se li ha de facilitar la paperassa a fi que puguen centrar-se en el que els ocupa i oferir un servici ràpid i excel·lent”.

Segons el representant de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que lidera Nuria Montes, “cal tindre en compte que esta iniciativa pot proporcionar una sèrie de beneficis clau que afavorixen tant les empreses com el sector en general. Un dels principals beneficis consistix en una execució més ràpida dels projectes, la qual cosa resulta en una major eficiència i compliment de terminis”.

A més, “menys temps dedicat a la tramitació administrativa implica menys costos operatius i financers per a les empreses, la qual cosa els permet assignar recursos a àrees més productives i es fomenta la innovació i el desenvolupament tecnològic en el sector. Les empreses poden dedicar més temps i recursos a la recerca i desenvolupament”, ha afegit el secretari autonòmic d’Indústria.

Felipe Carrasco també ha destacat que “un marc normatiu simplificat facilita el compliment de regulacions i normes, la qual cosa beneficia les empreses i fa que l’entorn econòmic siga més atractiu per a la inversió tant nacional com estrangera, ja que les empreses troben un procés més eficient i menys burocràtic per a establir i operar negocis”.