Prohibits els mòbils en Infantil i Primària, apagats en Secundària

La Comissió Permanent del Consell Escolar de l’Estat ha aprovat aquest dijous per unanimitat la seva proposta per abordar la prohibició dels telèfons mòbils a les aules, que inclou algunes excepcions.

El Consell Escolar de l’Estat ha fet una proposta en què aconsella que als centres d’Infantil i Primària l’alumnat no s’emporte el dispositiu mòbil, llevat de casos específics, excepcionals que tinguen a veure amb la salut o amb la necessitat d’estar controlats. En Educació Secundària, si s’emporten els telèfons mòbils, s’han de mantindre apagats, a excepció dels moments en què, per causes educatives siga convenient connectar-los, amb la supervisió del professor.

Encara es tracta d’una proposta. Ara el Ministeri d’Educació que dirigeix ​​Pilar Alegría traslladarà la seua proposta a les comunitats autònomes en una reunió que se celebrarà el proper 31 de gener. Fins ara ja n’hi ha cinc comunitats autònomes que prohibeixen l’ús del telèfon mòbil en horari lectiu: la Comunitat de Madrid, Galícia, Andalusia, la Regió de Múrcia i Castella-la Manxa. De moment la Comunitat Valenciana encara no ha adoptat cap mesura prohibitiva en aquest sentit.