Els Taifes celebren una romeria a Santa Anna

La comparsa de Taifes ha portat endavant una iniciativa que fomenta la conviència: una Romeria a l’Ermita de Santa Anna, amb la finalitat de celebrar una missa i fer una ofrena al Crist de l’Agonia, patró de les festes de Moros i Cristians.

La jornada tenia lloc diumenge, i es va iniciar a les 9.30 h, agarrant forces en un esmorzar en els locals de la Societat de Festers. Seguidament, es va fer el repartiment de les canyes decorades amb un llaç blau i de les ‘panyoletes’ blaves que portaven estampat del ‘Morenet’.

Unes 150 persones entre components i convidats es van sumar a aquest acte que s’organitzava, per primera vegada, dins de les activitats festeres d’enguany.

Amb l’eixida, a les 10.30 del matí, des de la plaça de Baix, es va iniciar la ruta que va discórrer des del Clot, pujant cap a l’enllaç amb el camí que porta al Molí Descals, des d’allí es va ascendir per la torre de Paduana al Pont Nou, seguint per l’avinguda de San Francesc, fins al Calvari amb arribada a l’Ermita al voltant de les 11.45 h. Una vegada allí els assistents van degustar els tradicionals rotllets i carquinyols, acompanyats de l’herbero, la mistela i la cassalla amb aigua.

Tot seguit es va celebrar la missa i es va oferir una Ofrena de sengles rams de flors depositats als peus del Crist pel Capità i el Primer Tro 2.024.

Seguidament, els caminants van emprendre el camí de retorn al punt de partida. Conclosa la Romeria va tindre lloc un menjar de germanor, en els locals de la Societat.