Proposta per avançar les Festes al primer cap de setmana d’agost

Un grup integrat per festers de diferents comparses ha convocat una reunió de presidents de comparsa per traslladar-los una iniciativa encaminada a un gran canvi en les Festes de Moros i Cristians. Plantegen avançar la seua celebració al primer cap de setmana d’agost, al voltant del dia 6 en què es celebra la Festa del Crist de l’Agonia, tal i com succeïa en els seus orígens.

La raó principal per plantejar el canvi resideix en l’objectiu de conciliar Festes i vacances, és a dir, aconseguir la conciliació de la vida familiar i del descans laboral, possibilitant que puguen disfrutar de les vacances al llarg de la resta del mes. Els promotors de la iniciativa consideren que la proposta es basa en adaptar-se als temps actuals, sobretot de l’economia industrial d’Ontinyent que continua sent el motor i que necessita estar operativa a finals d’agost. D’altra banda, també es pretén afavorir un major estalvi en les comparses reuduint els sopars d’estiu.

El canvi planteja que l’Entrà es celebre el primer divendres del mes d’agost. Igualment es proposa traslladar l’acte de l’Alardo al disssabte anterior i al dia següent, la Missa de Difunts i l’Esmorzar de la Llàgrima.

La proposta ha estat traslladada als presidents de les 24 comparses que han sigut convocats per escoltar l’exposició de la iniciativa. L’encontre ha tingut lloc a la Societat de Festers. A partir d’ara, el projecte de canvi es remetrà a les comparses per al seu debat. Si prospera amb els suports necessaris seria elevada oficialment una petició a la nova junta de govern de la Societat de Festers. Cal recordar que en aquest moment la institució està immersa en un procés electoral que conclourà amb l’elecció de nou president.