Puja 14 metres el nivell del pou dels Tarongers a causa de les pluges

Les pluges de les dues últimes setmanes han tornat els pous d’aigua d’Ontinyent als millors nivells conjunts des de la DANA de 2019, amb pujades de 14 metres al pou dels Tarongers i 2 al del Torrater. Segons dades facilitades per EGEVASA, l’empresa concessionària del servei de subministrament d’aigua potable de la ciutat, en concret, el Pou dels Tarongers ha recuperat 14 metres d’aigua, quedant el nivell a 16 metres de profunditat respecte de la superficie. Pel que fa al Pou del Torrater, ha recuperat 2 metres d’aigua, quedant a 83 metres de la superficie.

Cal recordar que les bombes impulsores estan a 75 i 144 metres de profunditat, respectivament. El regidor de Territori, Joan Sanchis, destacava que “les precipitacions han vingut a poc a poc i tenen esta part especialment positiva, ja que si venen etapes de sequera als propers anys anem a poder fer front amb més garanties”.

Sanchis també recordava que “el servei de subministrament d’aigua potable és fonamental per a tots els municipis, i per això des de l’Ajuntament i des de l’empresa concessionària estarem sempre pendents del seu bon estat, funcionament i manteniment, amb actuacions com la que va suposar en 2021 la inversió de prop de 300.000 euros en rehabilitar i adequar el pou de Tarongers”, recordava.