Quan el futbol de base serveix per a alguna cosa més que per a guanyar

No hi ha Messis en aquest equip. Ells asseguren que juguen com a bloc. I els aconsegueix per a quedar campions del seu grup en Segona Regional infantil, quedar invictes, sumar 17 victòries enfront de cap empat i cap derrota, acumular 115 gols a favor i tan sols 3 en contra.

Però el valor diferencial d’aquest equip del C.F. Clariano (club fundat fa a penes dos anys) consisteix, precisament, en un d’aqueixos tres gols encaixats. Va succeir el mes de novembre. Era el primer que rebien en contra. Van acabar guanyant aqueix partit per 5-1. Ho van encaixar perquè l’entrenador Josele Ruiz i els jugadors van estar d’acord a deixar-se marcar. Segons abans havien anotat ells el cinqué, amb el porter contrari en el sòl després d’una topada contra un dels atacants. No van dubtar. Sabien que havien de fer-ho. Es van deixar golejar per a compensar aquella jugada.

Aqueix gest els va valdre ser reconeguts per la Federació. Els van ensenyar la targeta verda. No, no és cap cartolina d’amonestació. Tot el contrari, és una distinció als gestos d’esportivitat. El C.F. Clariano va ser el primer a rebre, com a equip, aquesta nova targeta verda.

Però els gestos d’aquest equip van més enllà. El divendres eren rebuts per l’alcalde i els edils d’Esports i Joventut en l’antic saló de plens. Era una recepció pel seu ascens. I la van convertir en un homenatge al seu company Bryan Espinosa.

LI ESPEREN
Bryan juga en l’equip superior, el cadet, però la pròxima temporada, per edat, formarà part d’aquest mateix equip. Durant les últimes setmanes ha romàs ingressat a l’hospital La Fe de València, tractant-se de la leucèmia que pateix. La passada setmana tornava a casa per a continuar la seua recuperació. Divendres va ser present. Ho estava en l’ànim dels seus companys, en l’ambient del saló plenari i en una samarreta amb el seu nom que va presidir, en tot moment, l’acte.

Els jugadors del C.F. Clariano finalitzaven la recepció enviant-li un missatge de suport i força. La samarreta amb el dorsal número 5 a l’esquena, el que llueix Bryan, espera a ser enfundada de nou pel seu propietari.

A vegades el futbol, el de pedrera serveix per a alguna cosa més que per a acumular victòries i gols.