Quan la música ens va fer eternament joves

A principis de la dècada dels 60 naixia el grup Cosmics a Ontinyent, cinc joves als quals els unia la passió per la música i el somni de triomfar i convertirse en una estrella. Van viatjar a Madrid, amb la il·lusió d’aconseguir destacar entre altres molts grups. Finalment, van tornar a Ontinyent, on hui dia continuen pujant a l’escenari i reunint a centenars de persones que, amb les seues cançons, tornen als anys de joventut.

Ells són un dels grups que tocaran a la Glorieta en la Nit Gran, hui dimarts. A partir de les 19.30 hores, actuaran Cosmics, Década, Tèx-mons, mentre que a la nit serà el torn de Saltos i Élites. “La gent que va a la Glorieta ara és la que ens demanava autògrafs abans” bromegen en el seu local d’assaig. Un local que comparteixen amb la Década i els Saltos.

Dels cinc integrants originals dels Cosmics només en queden tres, però han anat sumant-se nous músics a la banda, que tenen en comú eixa inquietud. “Estem en actiu i amb ganes. La música enganxa i tots tenim eixe cuquet dins”, expliquen. Actualment, Cosmics està format per Gonzalo Lledó, Luís Gandia, Vicente Martínez, Enrique Tolosa i José Barberà, qui també és el cantant de La Década.

Ara tenen una cita important i destacada amb el públic ontinyentí, però expliquen que tenen més actuacions, per això cada setmana, durant tot l’any, es reuneixen en el local d’assaig per a tocar, cantar, rememorar altres temps i continuar gaudint d’allò que els fa feliços.

Aquest dimarts pujaran a l’escenari, davant d’un públic que ja ha demostrat en edicions anteriors de la Nit Gran la seua entrega i fidelitat. La música dels 60 i 70 tornarà a sentir-se en la Glorieta. Els Cosmics i la resta de grups faran la seua màgia, transportant a més d’un dels assistents a una època plena de records, d’entranyable ingenuïtat, d’il·lusions i d’emocions.