Quatre equips vacunaran de forma simultània a Ontinyent

El dijous, el govern municipal haurà de fer una proposta amb alternatives per a ubicar la vacunació massiva que s’ha de començar a Ontinyent, previsiblement, a partir del mes d’abril sempre i quan arriben les dosis en els temps i quantitats planificats.

Segons ha informat l’edició de paper de El Periòdic d’Ontinyent aquest dissabte, les característiques de la vacunació han quedat més establertes a partir d’una reunió mantinguda entre la gerència del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i els alcaldes dels municipis on es portarà a terme un procés de vacunació que serà massiva i també històrica.

Del que ha trascendit, a més que el procés s’efectuarà en un sol punt (l’Ajuntament baralla com alternatives la Sala Gomis, el CIM de Sant Rafael, el Pavelló del Poliesportiu o la UNED), una de le qüestions més destacades és que el dispositiu comptarà amb quatre equips de vacunació que operaran de manera simultània. Cada equip estarà integrat per dos sanitaris d’enfermeria i un administratiu. A més el treball es reforçarà amb altres huit administratius i un metge que coordinarà tot l’operatiu.

Segons està previst, es planteja que el treball es desenvolupe durant set hores al dies aproximadament, la qual cosa significarà que es pot arribar a 400/500 vacunacions al dia. El procés es perllongarà durant sis mesos en què passaran prop de 35.000 veïns i veïnes, no sols d’Ontinyent sino també de poblacions colindants.