Rafa Soriano: “Si accedim a l’alcaldia crearem una regidoria per al centre històric d’Ontinyent”

En roda de premsa el candidat del PP a l’alcaldia d’Ontinyent ha afirmat que crearà «La regidoria de centre històric» amb l’objectiu d’aplicar accions per a la revitalització del centre, des de la participació i opinió ciutadana fins a la de tècnics especialistes, agents socials i el mateix ajuntament.
Com ha explicat l’alcaldable d’Ontinyent pel PP, Rafa Soriano, «al centre històric no se li pot dedicar un temps parcial, se li ha de dedicar temps complet. En definitiva, necessitem deixar de viure de braços caiguts davant un problema que ve des de lluny, i que mai cap corporació municipal ha sabut prendre cartes en l’assumpte».
Segons Rafa Soriano, la proposta del PP, és un paquet de mesures coherents, factibles, provades amb èxit en altres centres històrics que han tingut els mateixos problemes que podem tindre nosaltres en aquests moments. Són, diu el candidat del PP, Rafa Soriano, «Mesures potents que es convertisquen en solucions, aplicant incentius fiscals per a l’obertura de negocis, la dotació de serveis municipals i infraestructures i donant una solució als problemes d’accessibilitat i ‘recreo’ (esponjament de zones al centre).
Les accions directes, ha explicat el candidat popular d’Ontinyent, «es concretaran amb les derivades de la participació activa entre tècnics, agents socials i el mateix consistori. Parlem, ha explicat Rafa Soriano, «de la modificació de l’ordenança municipal per a incentivar l’obertura de negocis, estudiant incentius fiscals per a instal·lar comerços i negocis a la zona del centre històric». També incrementar les subvencions municipals per a rehabilitació de façanes i cobertes i donar ajudes al lloguer de locals i habitatges; compatibles amb les línies d’ajudes d’altres administracions; la Bonificació del 50% de l’impost d’ocupació de via pública per a terrasses i vetlladors; Potenciar els serveis municipals i dotar d’infraestructures al centre, així com la millora de l’accessibilitat per als vianants i millores al trànsit rodat de la zona».
L’Alcaldable del PP d’Ontinyent afirma que «Ontinyent té aquesta assignatura pendent. El centre històric d’un poble és una de les seues targetes de presentació més important, i la d’Ontinyent no és precisament per a sentir-se orgullós, per això des del PP aplicarem totes aquestes mesures des de l’Ajuntament d’Ontinyent».