La col·laboració publicoprivada permet invertir 400.000 euros a modernitzar el polígon el Pla d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà aquest mes d’abril l’execució de les obres de modernització urbanística de diversos carrers del polígon industrial del Pla, una acció que serà possible gràcies a la col·laboració publicoprivada del consistori i els propietaris, amb una inversió conjunta de prop de 400.000 euros. El regidor de Territori, Òscar Borrell, explicava que “és una nova acció dins del Pla Municipal de Millora de Polígons, plantejat des del Govern d’Ontinyent per una reindustrialització sostenible que ens ajude a crear llocs de treball, ja que la indústria és una potent generadora d’ocupació, i hem de fer tots els esforços possibles per a reactivar-la”, assenyalava.

En concret, les obres que executarà l’empresa local Grupo Jormar Sanchis Revert SL afecten diversos trams de l’avinguda del Tèxtil, les parcel·les adjacents i un carrer sense eixida, i es divideix en cinc subactuacions independents, a causa dels diferents graus d’urbanització que tenen. Borrell explicava que “hi ha parcel·les que no compten amb tots els serveis, i per això el projecte es divideix en cinc per actuar a les mateixes de manera diferenciada”.

Entre les accions a dur a terme, s’inclouen la retirada d’alguns elements privats que envaeixen els vials; tasques de pavimentació i generació de voreres; millores a la xarxa de sanejament i col·locació de nous col·lectors d’aigua; l’ampliació de la xarxa d’abastiment d’aigua potable; la creació de nous punts d’enllumenat; plantació d’arbrat; soterrament del cablejat elèctric i dotació d’una canalització de reserva per a futures instal·lacions.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda recordava que “des de 2017 s’han invertit més de 6,4 milions d’euros invertits a les àrees industrials de la ciutat entre Ajuntament, Diputació, Generalitat i particulars. Accions com aquestes que durem a terme al polígon del Pla, i com les que hem proposat a l’IVACE que ens subvencione amb 800.000 euros per continuar modernitzant aquest polígon i també els de Sant Vicent, l’Altet i Àrea 37, van en aquesta línia. L’Ajuntament continuarà apostant per la promoció econòmica des de diversos vessants, però tenint sempre en compte importància vital de la nostra indústria”, remarcava.