Rafael Guerola Segura, nou Llumener Major de les festes de Sant Esteve 2023

L’acte d’inauguració de les festes de 2023, va tindre lloc el diumenge 5 de març, i va començar amb el canvi del càrrec de Llumener Major, que enguany va ser assumit per Rafael Guerola Segura, en un acte organitzat per l’Associació de Llumeners de Sant Esteve d’Ontinyent.

Els actes programats van començar amb una missa en honor als festers difunts que es va celebrar a l’església del Col·legi la Concepció, durant la qual es va dur a terme el lliurament simbòlic de “la llum” de Sant Esteve al nou Llumener Major, representada pel lliurament d’una llumenera eixint d’un ciri encés.

Posteriorment, els més de 150 llumeners es van traslladar al restaurant Casa Seguí per a celebrar l’acte oficial de nomenament de Rafael Guerola Segura com Llumener Major de 2023, després del tradicional esmorzar de germanor.

Durant l’acte, Mari Carmen Martí Gramage, la llumenera de 2022, va agrair a l’Associació de Llumeners per haver nomenat per primera vegada una dona com a màxima representant de les festes en honor a Sant Esteve, animant a altres dones a continuar avant i gaudir d’un any meravellós com el va fer ella. A més, es va entregar al nou Llumener Major el diploma acreditatiu del seu càrrec per part del president de l’associació de llumeners.

En les seues primeres paraules, Rafael Guerola Segura va compartir la forta vinculació de la seua família amb la festa, des que el seu avi va cedir part de les seues terres perquè es poguera fer el camí d’accés a l’ermita. Va continuar parlant del seu pare, Rafael Guerola Gandia “Gueroleta”, qui va ser Llumener Major en 1995 i va estar estretament vinculat en la festa tota la seua vida com a membre molt actiu de la Junta.

Rafael Guerola Segura també va presentar a la seua filla Nuria Guerola Gandia com la Reina de les festes de 2023 i a les integrants de la Cort d’Honor, desitjant-los que la il·lusió i predisposició que tenen siga l’inici d’un any inoblidable per a totes elles i les seues famílies.

Finalment, va agrair a tota la seua família i amics per acompanyar-ho en l’acte i va anunciar que Jesús Bordera Revert, membre de la Junta directiva de Sant Esteve, serà el pregoner de les festes de 2023.

El president de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve, José María Micó Ferrandiz, va tancar l’acte agraint que, finalment, es puguen tindre unes festes en normalitat i va agrair a Mari Carmen Martí per haver començat el paper de la dona com a màxima representant de la festa, suportant la llarga espera imposada per la pandèmia per a poder arribar a la passada romeria.