Ramón Esteve obri a Madrid i consolida la seua internacionalització

En 1991 va obrir el seu primer despatx d’arquitectura en la Plaça de la Concepció d’Ontinyent on continua dirigint algunes de les obres públiques més significatives de la ciutat. Trenta anys després Ramón Esteve inaugura seu a Madrid. Ho fa en el cor financer i dels negocis de la capital d’Espanya. No en un edifici qualsevol sinó que l’estudi estarà en la planta 15 de l’edifici d’oficines compartides Castellana 81, en l’emblemàtic immoble obra de l’arquitecte Sáenz de Oiza. Castellana 81 constitueix una fita del paisatge urbà del Madrid modern i un referent de l’arquitectura espanyola del segle XX, amb diferents premis i reconeixements del sector.

En el trajecte d’aquestes tres dècades Ramón Esteve Estudio d’Arquitectura ha consolidat el seu nom, marca i prestigi a València, fonamentalment des del seu estudi del barri del Carmen que va obrir en 2006.

INTERNACIONALITZACIÓ
El salt a la capital estatal respon a la necessitat de consolidar el pla d’internacionalització que l’estudi està duent a terme en els últims anys. El treball d’aquest arquitecte d’Ontinyent s’ha projectat més enllà de les nostres fronteres en projectes com el complex residencial Jubail Port a Abu Dhabi o els diferents treballs que, en l’actualitat, té en marxa per a grans promotores i empreses nacionals del sector sanitari com AEDAS HOMES i Sanitas. A més cal valorar projectes com la casa que Ramón Esteve va dissenyar i va construir en 2019 a la urbanització La Finca. Tots aquests treballs han esperonat a l’arquitecte ontinyentí per al seu aterratge definitiu en la capital.

EQUIP
En les oficines de l’edifici de Castellana 81, la cara visible de l’estudi serà la nova incorporació que ha realitzat Ramón Esteve per al seu equip. Es tracta de Jesús Rodríguez, arquitecte sènior que compta amb una consolidada trajectòria professional en estudis de prestigi internacional.

PROJECTES
Ramón Esteve es troba immers en una voràgine d’execució de projectes que han resultat vencedors en diferents concursos. Entre ells cal destacar el del complex industrial Las Cigarreras a Alacant, un conjunt que servirà com a espai tecnològic- cultural i que actuarà com a motor de la regeneració urbana de la zona, facilitant la incorporació de noves empreses tecnològiques a Alacant al mateix temps que albergarà un ús sociocultural.
Un altre dels projectes, més pròxims, és el de la remodelació integral del nou Institut de l’Estació d’Ontinyent. El projecte que promou la Conselleria d’Educació, dins del Pla Edificant, abordarà una proposta arquitectònica completament nova per a aquest centre que acaba de complir els seus 50 anys.