Absolt el detingut a Ontinyent per jihadisme

Foto: Emilio Naranjo / EFE

L’Audiència Nacional ha absolt als set acusats d’enviar a Síria I Iraq roba militar i armes per a organitzacions jihadistes. Cal recordar que un d’aquests acusats era resident a Ontinyent, i va ser detingut l’any 2016 a la ciutat, amb una gran operació que va paralitzar l’avinguda Almaig.

En la sentència, la Secció Primera absol als detinguts dels delictes de pertinença a organització terrorista, finançament del terrorisme, enaltiment, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d’armes. Uns delictes pels quals la Fiscalia i l’Associació de Víctimes del Terrorisme demanaven condemnes d’entre 8 i 28 anys de carcel.

La dona del detingut a Ontinyent, ha expressat a través de les xarxes socials, en concret del grup de Facebook ‘Som Gent d’Ontinyent’, el sofriment de la seua família en aquests anys. “Es va insultar als meus fills al carrer dient-los que se n’anaren al seu país, quan són d’aquest país […] Aquesta ciutat ens va jutjar i va sentenciar públicament. Ara qui ens rescabala de tots els plors, angoixes, atacs d’ansietat, dificultats econòmiques, i supressió de llibertat (presó)? Algú demanarà perdó per tot aquest mal? Tindrem 5 anys més de vida per a compensar els que ens han llevat?”, declara.