Moros i Cristians: només alguns actes i a partir de setembre

Ahir, la Societat de Festers es va reunir amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per tal d’estudiar les possibilitats de celebrar algun tipus d’acte al voltant dels Moros i Cristians d’Ontinyent, si la situació sanitària ho permet.
A continuació el comunicat íntegre que Festers ha fet públic en la vesprada d’aquest dimecres:

“Al mes d’abril vam manifestar que, abans de prendre qualsevol decisió al voltant de la celebració de les nostres Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent en honor al Santíssim Crist de l’Agonia, ens havíem d’emplaçar a la reunió amb la consellera de Sanitat que es realitzaria en finalitzar l’estat d’alarma per tal de rebre informació de l’estat de la pandèmia i del full de ruta marcat a curt termini respecte a la celebració de les Festes.

El passat dimarts, 11 de maig, el president de la Societat de Festers es va reunir per videoconferència amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i la subdirectora general d’Epidemiologia, Herme Vanaclocha, per tal d’abordar i clarificar les informacions aparegudes als diferents mitjans de comunicació sobre la possibilitat de celebrar festejos populars després de l’estiu. Per part de les autoritats sanitàries se’ns han plantejat els aspectes següents:
– En cap cas s’ha parlat d’autoritzar festes, sinó sols alguns actes en format reduït, a partir del mes de setembre, i amb unes rigoroses condicions de seguretat com el control d’aforament, distanciament social i mascareta. Per tant, en cap cas se celebrarien les festes tal com les coneguem.
– La possibilitat de celebrar actes estarà condicionada a l’evolució favorable de la pandèmia i a la normativa vigent per a cada tipus d’esdeveniment. L’autorització de la celebració dels actes sempre serà baix criteris sanitaris i de seguretat, i evitant qualsevol tipus d’aglomeracions, ja siguen de festers i festeres com de públic assistent als actes.

Per tot això s’ha convocat una reunió de la Junta de Govern de la Societat de Festers, on estan representades les 24 comparses, per tal d’informar detalladament sobre allò plantejat a la reunió amb la Conselleria de Sanitat i prendre una decisió sobre la celebració de les nostres Festes, sempre seguint el protocol marcat pel nostre reglament”.