Rebeca Torró, secretària autonòmica d’Economia

El Consell de la Generalitat que es celebra a primera hora de hui divendres té previst nomenar l’ontinyentina Rebeca Torró com a nova secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. El govern que presideix Ximo Puig ratificarà el nomenament de Rebeca Torró com a número dos de l’executiu valencià en la Conselleria d’Economia que dirigeix el murer Rafael Climent. La comunicació oficial tindrà lloc en la roda de premsa posterior a càrrec de la vice presidenta del govern, Mònica Oltra.

D’aquesta forma el President de la Generalitat mostra el seu suport a la secretària general dels socialistes d’Ontinyent després de la desfeta electoral i la crisi provocada en l’agrupació local amb el traspàs de la majoria dels militants al nou partit de Jorge Rodríguez, La Vall ens Uneix, i la desaparició del PSPV-PSOE de l’Ajuntament de la capital de la comarca.

Les bones relacions personals i polítiques entre la socialista Rebeca Torró i el conseller de Compromís han estat factors determinants en la proposta. La voluntat del President de la Generalitat és que, ara, tinga un pes específic en les decisions econòmiques de la Comunitat Valenciana.

Torró ha estat, amb anterioritat, directora general d’Habitatge, diputada provincial i tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent on va ocupar l’àrea d’Urbanisme. En les últimes Eleccions Generals ocupava el número sis en la llista dels socialistes per al Congrés dels Diputats.