Reclama a la Policia la devolució dels 42.000 € que li van requisar durant la seua detenció

Mohamen Abu el Rub continua lliutant per a recuperar els seus béns.

La sala penal de l’Audiència Nacional que va jutjar i va absoldre a Mohamed Abu el Rub ha iniciat una recerca per a determinar la quantitat de diners que ha de retornar-se-li a aquest ciutadà d’Ontinyent que va passar 14 mesos en la presó i els béns de la qual van ser confiscats en el moment de procedir a la seua detenció.

La recerca ve determinada perquè existeix una forta discrepància entre la quantitat que constava que va ser intervinguda (uns 16.000 euros) i la que manté la família que els va ser requisada (42.000 euros). La devolució d’aquests diners encara no s’ha materialitzat. Tampoc consta, fins al moment, el parador dels altres béns i pertinences que van ser confiscats per la Policia Nacional i que la família d’Abu el Rub continua reclamant que els siguen retornats. Entre ells una col·lecció de monedes de tot el món i de diferents èpoques valorada en diversos milers d’euros així com joies d’or i plata, a més de diferents telèfons mòbils, ordinadors personals i tauletes que també van ser confiscats.

Els béns han estat en diferents dipòsits judicials: els diners en comptes de consignació i les altres pertinences en diferents dipòsits. La Sala ha de localitzar tot i procedir a la seua devolució.

Objectiu: localitzar les pertinences

La recerca que ha iniciat la sala penal de l’Audiència Nacional té un doble objectiu: d’una banda, esclarir la diferència entre els 16.000 euros que consten oficialment i els 42.000 que assegura la família que van ser confiscats. I, d’altra banda, localitzar la resta de béns que encara no han estat identificats: monedes, joies, etc. Sobre aquestes pertinences desaparegudes fins ara, els òrgans judicials han traslladat a la part afectada la indicació que “una vegada estiguen situades, es retornaran per l’ordre que es dispose”.