Reis Alborch s’integra a la llista de Compromís per Ontinyent

Aquest dijous, Compromís per Ontinyent ha fet pública la incorporació de Reis Alborch Pastor en el número 13 de la candidatura que encapçala l’alcaldable Nico Calabuig per a les Eleccions Municipals del pròxim 28 de maig. Alborch ha estat molt implicada en el món cultural i social d’Ontinyent, ha sigut Capitana Cristiana 2020-2022 i va ser una de les precursores de la incorporació de les dones a la Festa de Moros i Cristians de la ciutat. A més, va ser regidora de l’Ajuntament d’Ontinyent per Esquerra Unida en 1995. L’Assemblea de Compromís per Ontinyent aprovava per unanimitat el seu nomenament aquest mateix dimecres.

En paraules del candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent i portaveu municipal de Compromís, Nico Calabuig, “que Reis Alborch se sume al nostre projecte ens fa molta il·lusió. És una persona compromesa amb la vida social i cultural d’Ontinyent, una de les referents de l’impuls per la igualtat en les nostres Festes de Moros i Cristians, i a més, compta amb experiència política municipal, com a regidora d’Esquerra Unida entre 1995 i 1997. Amb la seua participació continuem ampliant la base del nostre projecte de progrés i construint un equip plural, capaç de guanyar el canvi en positiu que Ontinyent necessita. Agraïsc molt a Reis Alborch la seua predisposició i la seua convicció per a fer aquest pas endavant. És una referent per a mi i és tot un honor que ens acompanye en aquest camí tan il·lusionant”.

Reis Alborch serà la número 13 de la candidatura

Reis Alborch Pastor té cinquanta-set anys, i treballa com a gestora comercial. Ha participat i ha estat implicada en nombroses associacions i col·lectius de tipus social i cultural de la ciutat, com el Centre Excursionista d’Ontinyent, l’Agrupació Fotogràfica Ontinyent, de la qual va ser presidenta, el grup de percussió i dolçaines El Regall, Acció Cultural del País Valencià, o diferents col·lectius feministes. També va ser una de les precursores de la incorporació de les dones a la Festa moro cristiana d’Ontinyent, com a membre de l’esquadra Valquíries, i ha sigut la Capitana Cristiana 2020-2022 amb la Comparsa de Llauradors. A més, compta amb experiència política municipal, ja que va ser regidora de la Dona en la primera meitat de la legislatura 1995-1999, amb Esquerra Unida.

Reis Alborch ha assenyalat que “afronte amb moltes ganes la meua incorporació a la llista de Compromís per Ontinyent. L’equip que presentem a les Eleccions Municipals és l’alternativa progressista més sòlida a la majoria absoluta actual. Un grup de persones, encapçalades per Nico Calabuig, que estimem la nostra ciutat i volem transformar-la en tots els àmbits. El treball constant i propositiu fet aquests quatre anys és la millor carta de presentació per a tota la ciutadania que desitja un govern municipal amb noves idees, i unes formes de governar més obertes i dialogades. Em sent molt còmoda sumant-me a un projecte plural i valent, que acull a persones amb diverses sensibilitats però amb un objectiu de progrés compartit. Com a ciutat i com a societat ens enfrontem a molts reptes, i amb la nostra candidatura volem donar resposta a tots ells des del pròxim Govern d’Ontinyent”.