La directora general d’Innovació Educativa de la Generalitat Valenciana, Reis Gallego, visitava aquest dijous el CEIP La Solana per conéixer els projectes innovadors que estan duent-se a terme en la localitat. En aquest sentit, declarava quedar-se “impressionada” pels projectes que es desenvolupen en aquest centre educatiu i destacava la creixent aposta en la ciutat per la renovació pedagògica i les activitats educatives. Tanmateix, després d’aquesta visita i reunir-se amb l’alcalde es dirigia a la Biblioteca de Sant Josep per presentar el seu llibre “Música popular i feminisme, estratègia per al canvi”.
En l’acte, Gallego explicava que el llibre, ideat després d’una taula rodona al festival “Feslloc” de música en Valencià de 2014, analitza la realitat de la indústria musical pública i privada valenciana, mostrant una estratègia d’accions a desenvolupar per tal d’aconseguir “que les dones tinguen l’espai que els pertoca a l’escena musical, i que sovint les administracions públiques incompleixen”.
En aquest sentit, explicava que l’article 26 de la llei autonòmica d’Igualtat determina que cap esdeveniment públic no pot no tenir paritat a la seua programació, “un fet que molt sovint han incomplert els ajuntaments”, que haurien de tenir com a exemple accions com les d’actuacions musical de dones previstes per a l’edició d’enguany de la Fira d’Ontinyent. Gallego destacava la iniciativa com a “molt encertada”, i encoratjava a la resta d’ajuntaments de la comarca “a continuar amb l’estela d’activitats com aquesta”, d’un govern local “que està molt conscienciat amb la defensa de la igualtat”.