Reprenen el Parc Científic amb viver empresarial per a la ciutat

La pandèmia ha postergat molts dels projectes que estaven en marxa i també els que afecten la Universitat de València i al Campus d’Ontinyent. La rectora de la UV, Mavi Mestre, renovava el dimecres passat el seu compromís amb la capital de la Vall d’Albaida per a reactivar el Parc Científic que estava pendent. De fet, els empresaris de la Vall d’Albaida ja van fer una visita al Parc Científic de la UV, “per a conèixer de primera mà el que es pot oferir i la idea seria fer un viver d’empreses al Campus d’Ontinyent. D’aquesta manera seria un complement per a les titulacions, pensant en una eixida professional i també en l’emprenedoria, en un àmbit tan empresarial com la Vall d’Albaida”, avançava la rectora.

L’objectiu d’aquestes instal·lacions és crear un nexe d’unió entre la Universitat i l’empresa que fomente la cultura de la innovació i de la transferència de la investigació aplicada al sector privat. Ara estudiaran “quin tipus de viver d’empresa es pot impulsar des d’Ontinyent, que estiga integrat en el territori i que siga prioritari”, afegia.

L’altra assignatura pendent amb el Campus d’Ontinyent, i prioritària per a la Fundació Universitària, és la posada en marxa d’un màster professionalitzat, de Psicologia General Sanitària. La rectora no tanca les portes a què, en un futur, puguen ser més d’un.

Més difícil veu la possibilitat d’ampliar els graus per diversos motius: “No hem considerat cap possibilitat de graus nous, perquè és complicat: són quatre anys i es requereixen unes infraestructures que ara ací es queden ja limitades, a mesura que avancen els cursos dels últims estudis implantats a Ontinyent. S’ha de tindre en compte que el Campus d’Ontinyent té quatre titulacions i hem de consolidar-les”.

Tot i això, des de la Fundació no es tanquen les portes a plantejar en un futur un grau amb molta demanda com puga ser Dret.