Un incendi evidencia el problema de les fàbriques abandonades

Ahir per la vesprada es va iniciar un incendi en l’interior de l’edifici de l’antiga fàbrica de Pérez Moltó. Serien al voltant de les 20:30 hores quan es va detectar un foc en les instal·lacions de l’immoble. Les flames prompte van ser visibles des de molta distància. Al lloc dels fets es van personar, ràpidament, efectius del parc de Bombers de la ciutat que en poc temps van controlar la situació.

Es coneixia al seu dia com la Fàbrica de Mantas Viuda de F. Pérez Moltó S.L. Es trobava ubicada al llit del riu Clariano, més enllà del Pont Nou, popularment conegut com pont de la Paduana. Allà integrava un conjunt fabril on, a banda de les dos empreses tèxtils citades, també n’hi havia altres de tintura i acabats. Aquesta fàbrica, com la majoria de les que integraven el conjunt instal·lat en aquesta zona del riu es troba actualment tancada i en situació d’abandonament.

L’incendi d’ahir per la vesprada evidencia el problema que té Ontinyent amb un patrimoni fabril completament en runes i en amenaça d’assolar-se en qualsevol moment. A més, han estat reiterades les denúncies de veïns que observen la intrusió de gent dins de les fàbriques abandonades, amb el perill que suposa aquesta situació.