Reprenen el servei municipal de trituració de restes agrícoles

La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent reprén en setembre el servei municipal i gratuït de trituració ‘in situ’ de restes agrícoles com a alternativa a les cremes, que s’havia pausat durant el mes d’agost.

Totes les persones que realitzen podes i tinguen restes per a cremar als seus bancals poden sol·licitar, a través d’una instància, que el consistori acudisca ‘in situ’ a triturar aquests marges de cultiu. La màquina trituradora crearà una matèria orgànica que després servirà de nou per a nodrir la mateixa terra del sol·licitant. Així, els interessats es posen en contacte amb el consistori i aquest concreta dia i hora per a acudir i realitzar el triturat. Existeix un límit màxim de 5 metres cúbics per persona i dia per tal d’atendre la màxima quantitat d’usuaris possibles en la prestació del servei. D’altra banda, tots aquells veïns i veïnes que residisquen en zones urbanes i disposen d’un jardí, poden sol·licitar, quan ho necessiten, una arreplegada ‘porta a porta’ que es realitza els dimecres i que retira les restes de jardineria.

La regidora de l’àrea, Patricia Folgueras, animava a la ciutadania a fer ús d’aquest servei “perquè permet reduir les molèsties pels fums, el risc d’incendis i les emissions de C02, a la vegada que possibilita reutilitzar recursos útils per a la terra”, explicava.