fbpx

Quasi 40 litres, llamps i pedra en una hora de tronada a Ontinyent

Entre les 19,20 hores i les 20,15 hores van descarregar ahir dilluns prop de 40 litres d’aigua sobre Ontinyent. Va ser una hora de tronada plena de llamps, trons, aigua i pedra.

Tal i com informa Meteontinyent, a la zona de l’Alt de Toledo, en la part nord de la ciutat, es van registrar fins a 39,6 litres. Segons les mateixes fonts, al centre de la ciutat, la xifra baixava cap als 30 litres. Un parell de tempestes que han travessat el sud de la província de sud-oest a nord-est van ser les causants d’una hora trepidant de cel enfosquit, primerament, i tot seguit un autèntic festival de llumenades, soroll de percussió i pluja intensa.

Amb l’episodi d’ahir dilluns, a Ontinyent s’han assolit els 300 litres de pluja per metre quadrat acumulats en el que portem de 2018, segons estadística de l’estació de El Llombo de Meteontinyent.

Les precipitacions es van concentrar, fonamentalment, a la Vall d’Albaida, amb un registre que va arribar a superar els 75 litres a la població de Fontanars dels Alforins que es troba celebrant les seues festes de Moros i Cristians. També a Castelló de Rugat i a Aielo de Rugat es van superar els 40 litres.

Hui el dia també acabarà ben animat perquè encara que ha començat amb més sol que ahir no tardarem en tindre notícia dels núvols de tronada que esta vesprada amb una probabilitat molt alta tronaran a descarregar amb força a les muntanyes de l’interior, segons explica Jordi Payà a la seua web Oratgenet.