fbpx

Repunten a l’alça els casos COVID encara que no n’hi ha cap a l’UCI de l’Hospital de Xàtiva

La tendència generalitzada a tot Espanya de repunt de casos COVID (ja es parla d’una setena onada), també s’ha deixat notar a les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés que integren el departament de salut Xàtiva-Ontinyent. A Ontinyent, per exemple, es van notificar les tres primeres setmanes del mes de juny fins a 49 casos positius detectats als centres de salut després de practicar-se PCR. Caldria afegir tots aquells que s’han fet el test a casa i no han notificat.
Com ha passat en les onades anteriors des que es va iniciar la pandèmia (cal recordar que l’OMS encara no l’ha donat per controlada), l’increment de casos provoca, de manera successiva, un registre d’ingressos hospitalaris més gran de pacients que arriben amb COVID.
Les darreres setmanes s’ha percebut un flux d’hospitalitzacions a l’alça.
La penúltima setmana del mes, concretament el 22 de juny, es registraven a l’Hospital un total de 18 casos amb COVID. Aquesta xifra pujava una setmana després, el 28 de juny, a un total de 26 casos amb COVID. Tot i això, les característiques d’aquesta nova onada mantenen el denominador comú d’una afectació menor. Aquest últim divendres, es registraven un total de 22 pacients hospitalitzats amb COVID a les instal·lacions del Lluís Alcanyís. Aquesta xifra representa un 13% del total dels ingressats a l’Hospital.
Cal assenyalar que en totes aquestes darreres setmanes esmentades no s’ha anotat cap cas COVID a l’UCI de l’Hospital.
Segons les informacions facilitades per Salut Pública, la majoria de casos que s’han detectat i que han acabat amb ingrés hospitalari fan referència a persones més grans de 60 anys ia pacients vulnerables que, generalment, presenten afectacions per altres patologies.