Reunió decisiva per al futur de la Fundació de la Beneficència

Imatge d’arxiu

La Fundació de la Beneficència de la qual depenen la residència de la Beneficència i el col·legi la Milagrosa viu aquesta vesprada un moment decisiu en la seua història.

El Patronat votarà un canvi d’estatuts, segons fonts consultades, que modifica la representació dels patrons i passaria de tindre una representació majoritàriament municipal i de la societat ontinyentina, a una altra nomenada per la jerarquia eclesiàstica.

La Fundació de la Beneficència tradicionalment estava formada per 11 membres, dels quals 4 són nats que no canvien i 7 vocals que són temporals. Actualment, tan sols 3 persones formen part d’aquest òrgan i seran les que decidiran el futur de l’entitat, perquè són les que tenen dret a vot. Es tracta de l’alcalde en representació municipal; el rector de Santa Maria, en representació de la parròquia i un vocal. La resta de membres nats, Caixa Ontinyent i les religioses de la Caritat ja no formen part del patronat, mentre que la resta de vocals han anat acabant el seu període de participació, segons les mateixes fonts.

Des de Compromís per Ontinyent, el seu portaveu ha demanat a l’alcalde de la ciutat que “el Patronat que gestiona els béns donats solidàriament per la gent d’Ontinyent a la Beneficència continue compost per una majoria municipal i de la societat d’Ontinyent i no passe a tindre majoria de la jerarquia eclesiàstica”. Aquesta postura pretén que el primer edil “defense els interessos d’Ontiyent en la Fundació de la Beneficència”.

Per la seua banda, el col·legi de la Milagrosa ha aprovat en claustre convertir-se en una cooperativa educativa. En la reunió d’aquesta vesprada del Patronat es tractarà aquesta proposta, per analitzar-la. A més a més, es demana que, a canvi dels 800.000 euros que l’Ajuntament d’Ontinyent aportarà per a fer la nova residència en el barri del Llombo, les instal·lacions de l’actual residència passen a ser de propietat municipal, per poder desenvolupar el projecte d’una residència per a estudiants universitaris.

Per tant, molta expectació sobre el futur d’una fundació la història de la qual es remunta al segle XIV.