Robatoris en el disseminat aprofitant el dissabte d’activitat festiva i cultural

Sol ser una constant. Així ho constaten des de les forces de seguretat. La casuística es repeteix. Dies de major oferta lúdica a la ciutat i es prodigen els robatoris en el diseminat de casetes del terme. Així ha passat aquest cap de setmana. El dissabte confluien diferents activitats festives i culturals per la vesprada-nit. D’una banda l’anunci de les Festes de la Puríssima amb el Cant dels Angelets. D’altra banda, concert de Santa Cecília d’una de les bandes de música. També, fonamentalment, cap de setmana de Fira a preus més econòmics amb el gran poder d’atracció que exerceix per la baixada de preus. Tots aquests ingredients es sumaven per provocar el desplaçament cap al nucli urbà.

Durant la vesprada del dissabte i primeres hores de la nit es van succeir diferents robatoris i intents en punts distanciats del disseminat de casetes. Entre ells en el Camí Pla de Xirivia, una zona pròxima a la urbanització de El Pilar on es van registrar assalts als habitatges colindants. Altre focus, més habitual, en les proximitats de la carretera de València, en les zones del Camí de la Pòlvora i dels Tarongers. En algun cas, tal i com han explicat els veïns afectats, els propietaris van sorprendre als lladres quan ja havien accedit dins de la casa però al vore’s sorpresos van fugir.

Veïns víctimes dels robatoris han explicat que ja han patit els assalts en més d’una ocasió i per això demanen que “es destinen més mitjans a la vigilància ja que la impressió que es trallada és la de comptar amb pocs efectius”.