AITEX entrega els seus Premis Empresarials dotats amb 90.000 euros

Aquest dijous s’ha celebrat la gala de lliurament de la IV edició dels Premis Empresarials AITEX 2022 en l’IVAM-CADA Alcoi. Un acte multitudinari que ha reunit més de 200 persones entre finalistes, empresaris i autoritats locals, provincials i autonòmiques.

Per acompanyar l’acte, Laura Durán, Directora General de Desenvolupament de Negoci i Sostenibilitat i Membre del Comitè de Direcció d’IKEA Espanya ha donat una ponència de primer nivell sobre expansió de negoci, sostenibilitat i disseny de producte d’IKEA.

Amb la intervenció inaugural de la Consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Rebeca Torró, s’ha fet entrega d’una dotació total de 90.000€ a les empreses guanyadores de les tres modalitats d’aquesta edició: sostenibilitat i/o innovació en tèxtil, sostenibilitat i/o innovació en cosmètica i millor iniciativa emprenedora.

De les 15 empreses finalistes, un jurat expert ha escollit, segons proposta de valor, innovació & sostenibilitat de la proposta, qualitat i resultats obtinguts, als guanyadors de la 4a edició dels premis empresarials. 

EMPRESES GUANYADORES:

El Premi AITEX a la sostenibilitat i/o innovació en tèxtil s’atorgava a les empreses del sector tèxtil que hagueren desenvolupat un producte o procés productiu de gran innovació i/o sostenibilitat.

Les empreses premiades han estat:

  • Primer premi per a Interfabrics S.L.  (Grup Aquaclean) amb una dotació econòmica de 20.000€.
  • Segon premi per a Jeanologia S.L.  amb una dotació econòmica de 10.000€.

El Premi AITEX a la sostenibilitat i/o innovació en cosmètica s’atorgava a les empreses del sector cosmètic que haguessin desenvolupat un producte o procés productiu de gran innovació i/o sostenibilitat.

Les empreses premiades han estat:

  • Primer premi per a Montibello (Cosmètica Cosbar S.L.)  amb una dotació econòmica de 20.000€.
  • Segon premi per a Babaria (Grup Berioska S.L. ) amb una dotació econòmica de 10.000 €.

El Premi AITEX a la millor iniciativa emprenedora s’atorgava als millors projectes de startups nacionals de qualsevol sector empresarial i constituïdes entre 2019 i 2021.

Les empreses premiades han estat:

  • Primer premi per a Kimera Technologies S.L.  amb una dotació econòmica de 20.000€.
  • En el segon premi hi ha hagut un empat tècnic entre dues empreses finalistes;  Mediterranean Algae Technologies i Recovo Lab S.L. , que opten cadascuna a una dotació econòmica de 5.000€.

ELS PREMIS EMPRESARIALS AITEX ARRIBEN A TOT EL TERRITORI NACIONAL

Amb el tancament de la seua quarta edició, es confirma l’expansió i consolidació dels Premis Empresarials AITEX com una de les principals accions del centre per a dinamitzar el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i de tot el territori nacional.

Els premis empresarials d’AITEX van sorgir el 2018 per fomentar la dinamització del teixit empresarial, ja sigui en l’àmbit tèxtil i cosmètic, així com en la resta dels sectors, incentivant la interacció amb diferents públics i amb les quals es pretén que les empreses siguen més competitives trobant noves solucions davant de nous reptes i impulsant el creixement industrial.  Reconeixen la tasca de les empreses contribuint al seu desenvolupament i projecció en els àmbits de la innovació&sostenibilitat i recerca.

SOBRE AITEX

AITEX és el centre de referència a l’avantguarda en innovació, recerca i desenvolupament tecnològic a Espanya i un dels cinc principals d’Europa. Amb més de 35 anys d’ experiència, apostem per la inversió constant en infraestructures, aportant solucions a les empreses i generant oportunitats per al desenvolupament de diversos sectors productius en el present i en el futur.