Ontinyent lidera un projecte internacional de turisme intel·ligent

Es tracta d’un projecte finançat amb fons europeus. En el projecte participen entitats d’Espanya, Itàlia i Croàcia i planteja millorar les capacitats dels municipis per desenvolupar iniciatives turístiques basades en la cultura, la digitalització i la sostenibilitat.

En el cas d’Ontinyent el projecte pretén crear un motor econòmic més complementari per a la ciutat. I per això es formaran professionals de l’administració pública perquè puguen crear atraccions turístiques sostenibles.

El desenvolupament del projecte tindrà lloc entre els mesos de desembre de 2022 i maig de 2024, repartit en 5 activitats que es posaran en marxa de forma consecutiva: un ànàlisi preliminar i mapejat de capacitats en l’àmbit turístic; la creació d’un grup de tallers creatius per disenyar un itinerari formatiu habilitant per al desenvolupament de plans turístics;  la redacció d’una guia de recomanacions per a la planificació i redacció de plans turístics sostenibles; la gestió, seguiment i avaluació per a l’elaboració del Pla General de Gestió del projecte; i finalment una fase final de difusió i comunicació de l’acció desenvolupada. Les fases I i IV estaran coordinades de forma directa per l’Ajuntament d’Ontinyent, qui entre les primeres accions va a preparar i organitzar a la ciutat la reunió d’inici del projecte amb la resta de participants.