Roben a persones majors amb el mètode de ‘l’abraçada afectuosa’ a Ontinyent

Si va pel carrer i una persona desconeguda es dirigeix a vosté parlant-li com si li coneguera i a continuació li abraça, possiblement està sent víctima del robatori conegut com la ‘abraçada afectuosa’, que es va posar de moda fa uns anys i ara ha tornat a la ciutat. Segons ha pogut confirmar aquest periòdic, en les útimes setmanes almenys dues persones han sigut víctimes d’aquest tipus d’aquest atac i, en tots dos casos, es tractava de majors que portaven pertinences d’or, que els van ser sostretes sense advertir-ho.

Un dels casos va tindre lloc en els voltants del CEAM, on a un ciutadà li van llevar una cadena d’or. L’altre incident es produïa als voltants del parc Ausiàs March, i l’objecte extret a la víctima era una polsera d’or. Quan va advertir el que li havia passat, la senyora va córrer darrere de la xica en qüestió, que va pujar a un vehicle que l’estava esperant i es va donar a la fugida.
L’argument que utilitzava la lladre era dir que arribava de netejar en una farmàcia mentre entretenia a la víctima i, a continuació, passava a l’acció.

En aquest tipus de casos cal evitar qualsevol tipus d’enfrontament, tractant de mantindre’s tranquil i demanant auxili, sempre que no represente un perill per a la integritat física, així com tractar d’anotar la matrícula del vehicle utilitzat o qualsevol altra dada que facilite la identificació dels autors, ja que la col·laboració ciutadana amb la Policia resulta clau per a la resolució d’aquests incidents.