Rodríguez sobre la contractació d’alt càrrecs: “en tot moment es van seguir els serveis jurídics”

“Per a nosaltres el més important hui era contar la veritat, per a nosaltres era essencial poder traslladar, aquest cas a la Sala, què va ser allò que va motivar decidir fer 7 contractes d’alta direcció partint de la base d’una empresa que estava totalment destrossada, que, per tant, requeria una reestructuració en el seu conjunt, que no podíem partir de 0 sinó de menys deu”. Amb aquestes paraules, l’expresident de la Diputació de València i actual alcalde d’Ontinyent, es dirigia als mitjans aquest matí a la seua eixida de l’Audiència Provincial de València després de la tercera jornada del judici pel cas ‘Alqueria’.

Rodríguez ha sigut el primer a declarar en la tercera sessió del judici d’aquesta causa, que ha d’establir si els set contractes d’alta direcció en l’empresa pública Divalterra, ja dissolta, a membres del PSPV-PSOE i de Compromís, van ser delictius. Durant la sessió Rodríguez s’ha negat a respondre les preguntes de la Fiscalia i de les acusacions, de manera que únicament ha contestat a les de la seua lletrada, Ángela Coquillat, ja que la resta de les defenses no ha formulat cap qüestió, així com a la jutgessa que li ha fet una pregunta en última instància sobre qüestions tècniques relatives a Divalterra.

Durant la seua intervenció Rodríguez ha posat l’accent que referent als set contractes d’alta direcció, “en tot moment” es van seguir “els serveis jurídics amb els quals disposaven” amb la condició de “dignificar” una empresa, que segons ell estava “totalment destrossada”. Rodríguez ha remarcat que “ningú va insinuar” tampoc que els contractes “pogueren suposar una irregularitat administrativa” i que van actuar amb “tot l’assessorament jurídic” del qual disposaven. En aquells dies, José Luis Vera era el cap jurídic de l’empresa, qui per a Rodríguez “era la persona que m’informava i a la qual devíem seguir en les seues indicacions”, ha explicat en declaracions als mitjans.


La sessió ha acabat al voltant de les 13.30 hores i minuts més tard Rodríguez feia una declaració als mitjans. El judici continuarà aquest dimarts amb la declaració de Ricard Gallego, qui fora el seu cap de gabinet en la corporació provincial i actual cap del gabinet del consistori ontinyentí, i seguirà amb la de Jorge Cuerda, qui va ser secretari lletrat assessor de Divalterra, i Manuel Reguart, assessor de Rodríguez en la Diputació de València.