Rosa Montero posa la cirereta a un intens ‘Ontinyent Negre’

Rosa Montero és un dels grans talents de la literatura contemporània espanyola. Periodista, columnista a El País, Premi Nacional de Periodisme 1981, Premi Nacional de les Lletres Espanyoles 2017, Medalla d’Or al Mèrit a les Belles Arts 2022… aquestes són només algunes de les moltes distincions que té l’escriptora que demà dissabte rebrà a Ontinyent el reconeixement i el premi del festival ‘Ontinyent Negre‘. L’acte de lliurament del premi com a reconeixement a tota una trajectòria tindrà lloc a les 19 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent. e

Rosa Montero unirà el seu nom als premiats en edicions anteriors: Víctor de l’Arbre, Àlex Martín, Marta Sanz i Martí Domínguez, un elenc de luxe que projecta el festival com a referent al panorama literari espanyol. Tanca, a més ,la nòmina d’autors convidats en aquesta edició, que durant els darrers deu dies han participat en alguna de les activitats programades amb la novel·la negra com a eix del festival. Autors com Aro Sáinz de la Maça, Àlex Martín, Jordi Manuel, Josep Vicent Miralles, Ana Martínez, Silvestre Vilaplana, Xavi Aliaga i Eduard Palomares.

La ruta pels crims d’Ontinyent, el vermut negre o un tast de vi a la finca Ca Colaus de Fontanars dels Alforins serveixen de complements de la proposta que aquest any ja ha arribat a la novena edició.

‘Ontinyent Negre’ és literatura, gastronomia, tertúlia, rutes guiades i també cinema perquè de la mà del cine-club Utiye es poden veure cinc pel·lícules vinculades directament a aquest gènere. Durant aquesta pròxima setmana encara estaran en cartell ‘Pájaros’, ‘Sangre en los labios’, ‘Misericòrdia. Els casos del Departament Q’ i ‘Nina’. El festival literari ‘Ontinyent Negre’ s’ha consolidat com una de les cites anuals més importants a les nostres comarques. El canvi de dates (fins ara se celebrava el primer trimestre de l’any) ha estat una de les novetats que s’haurà de valorar.