AITEX amplia la dotació dels seus Premis Empresarials fins als 100.000 €

AITEX obri la convocatòria per a participar en la sisena edició dels Premis Empresarials AITEX, els premis que dinamitzen, promouen i valoren el teixit empresarial nacional. Després de sis reeixides edicions, els premis empresarials AITEX s’han consolidat per reconéixer la labor de les empreses que contribueixen al seu desenvolupament i projecció en els àmbits de la innovació, la sostenibilitat i l’emprenedoria.


L’edició de 2024 arriba amb dues novetats: d’una banda, la dotació econòmica ha augmentat als 100.000 euros en premis, la més alta de totes les edicions. I, d’altra banda, s’han incrementat a tres les empreses premiades per cadascuna de les categories: tèxtil, cosmètica i emprenedoria.
Per a les modalitats de tèxtil i cosmètica, s’estableix un primer premi dotat amb 20.000 €, un segon premi dotat amb 10.000 € i un tercer premi dotat amb 5.000 €. Per al premi a l’emprenedoria, un primer premi dotat amb 15.000 €, un segon dotat amb 10.000 € i un tercer dotat amb 5.000 €, atorgant un total de 100.000 € en premis.


En l’edició de 2023 es va batre un rècord de participació amb 122 empreses inscrites, un 60% més que l’any anterior. D’aquestes, 50 es van inscriure en la categoria d’emprenedoria, 40 en la de tèxtil i 32 en la de cosmètica. Del total d’empreses inscrites en la cinquena edició, 47 van ser de la Comunitat Valenciana i 75 d’altres comunitats autònomes, la qual cosa va suposar un 61% del total.

MODALITATS DE PARTICIPACIÓ


PREMI AITEX A LA INNOVACIÓ I/O SOSTENIBILITAT EN TÈXTIL
Els premis es concediran a les empreses de l’àmbit tèxtil que hagen potenciat la seua activitat empresarial en un dels següents camps:
Desenvolupament d’un producte o procés productiu amb un alt grau d’innovació.
Gestió ecoeficient d’un producte o procés productiu que contribuïsca activament al desenvolupament sostenible i la protecció mediambiental.


PREMI AITEX A LA INNOVACIÓ I/O SOSTENIBILITAT EN COSMÈTICA
Els premis s’atorgaran a empreses de l’àmbit cosmètic que hagen potenciat la seua activitat empresarial en algun dels següents camps:
Desenvolupament d’un producte o procés productiu amb un alt grau d’innovació.
Gestió ecoeficient d’un producte o procés productiu que contribuïsca activament al desenvolupament sostenible i la protecció mediambiental.
PREMI AITEX A LA MILLOR INICIATIVA EMPRENEDORA. Es premiarà la creativitat, innovació empresarial i la posada en marxa de noves idees de negoci. Aquest premi es dirigeix a empreses constituïdes en 2021, 2022 o 2023 i que residisquen en territori espanyol.


OBERTA CONVOCATÒRIA PER A PRESENTAR LES CANDIDATURES
La data límit per a presentar la convocatòria als Premis Empresarials AITEX acaba el 23 de setembre de 2024.
Podran participar empreses la seu social principal de les quals es trobe en territori espanyol. Per a poder participar, les empreses hauran de presentar la documentació exigida en les bases de convocatòria.
Tres jurats experts i compostos per representants de primer nivell del sector tèxtil, cosmètic i empresarial valoraran els documents presentats. Per a això, es tindrà en compte la proposta de valor, la seua innovació o impacte ambiental, els resultats obtinguts, la seua petjada socioeconòmica i la qualitat de la proposta presentada.
Tota la informació, bases del concurs i formulari de sol·licitud d’inscripció estan disponibles en la pàgina web de AITEX 

PREMIS EMPRESARIALS AITEX, PREMIS NACIONALS
Els Premis Empresarials AITEX van sorgir en 2018 amb l’objectiu de fomentar la dinamització del teixit empresarial valencià, impulsar el creixement industrial i ajudar al fet que les empreses siguen més competitives mitjançant la cerca de noves solucions davant els desafiaments emergents.
Ara, en la seua sisena edició, els premis s’han consolidat en l’àmbit nacional, destacant-se per reconéixer la labor de les empreses i per la seua contribució significativa al desenvolupament i projecció en els àmbits de la innovació, sostenibilitat i recerca.
Aquesta expansió nacional reforça el compromís de AITEX amb l’excel·lència empresarial, promovent un entorn competitiu i avantguardista que impulsa el progrés industrial i econòmic.