Rosa Pérez i Toni Gaspar reiteren la presumpció d’innocència en el cas Alqueria

El cas Alqueria continua copsant part de l’actualitat política valenciana. Sense anar més lluny en els últims dies dos càrrecs d’institucions com la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez, així com l’actual president de la Diputació de València, Toni Gaspar, s’han pronunciat al voltant d’un cas en què s’ha decretat l’apertura de judici oral al temps que la Fiscalia Anticorrupció ha demanant una condemna de 8 anys de presó i 20 d’inhabilitació per a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i altres dels seus col·laboradors en l’època en què ocupava el Palau de la Plaça Manises.

La consellera Rosa Pérez, que va visitar Ontinyent divendres passat en un acte sobre la memòria històrica, es va pronunciar sobre la situació judicial de l’alcalde i altres investigats sobe els quals planeja l’acusació de prevaricació i malversació. Pérez va recordar que ella va estar huit anys a la Diputació, quatre en l’oposició on va presentar una denúncia el 30 de juliol de 2014 “on vaig entregar gravacions davant la Fiscalia Anticorrupció on s’escoltava com furtaven diners i contaven diners”. Per contra, afegia, als anys de govern amb un acord entre quatre partits, “sempre vaig vore a Jorge fer les coses molt bé” i que, la intenció d’aquell govern era “fer un altre tipus de Diputació”.

Per la seua banda Toni Gaspar, que era el vicepresident en l’etapa de Jorge Rodríguez i a qui precisament va substituir en 2018, assegurava que el cas Alqueria està en mans de la justícia, demanava que la resolució fora el més ràpit possible i recordava que darrere “n’hi ha persones i famílies que sofreixen, no són séries de televisió”. A més subrtatllava que “en aquest país tot el món és innocent fins que un jutge diu el contrari”. Demanava “presumpció d’innocència que és per a tots els espanyols” i criticava que alguns han decidit violar-la “i considere que en algun moment ha estat el meu partit ahí”. També afegia que “no és normal que les coses tarden tants anys”.