Rutes experiencials per a conèixer la indústria de la Vall d’Albaida

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a través del seu departament de Turisme, i amb la col·laboració de diverses empreses, ha organitzat una sèrie de rutes de turisme industrial entre març i juny per a donar a conéixer la comarca d’una forma diferent, genuïna i basada en les experiències.

D’aquesta manera, el passat cap de setmana començava aquest cicle de rutes amb ‘Quesoleum: la parella perfecta’ amb la qual les persones participants coneixien de primera mà l’empresa l’Heretat de Pere i la Cooperativa Comarcal Vall d’Albaida a Quatretonda. Diumenge, va ser el torn de ‘L’entorn com a musa. Artificis de la tradició a la Vall d’Albaida’, una ruta en la qual es va visitar el Museu de les Artesanies d’Atzeneta i es va fer un tast d’oli ‘Els sentits de l’Ombria del Benicadell’ a càrrec del Celler l’Arc de Beniatjar.

Les rutes continuaran en abril amb ‘La indústria per al territori i el territori per a la indústria’ (dia 12), ‘De la vinya a la copa i de l’enologia a l’ampeleologia’ (dia 13) i ‘Tripas con corazón. Coneixent l’embotit d’Ontinyent’ (dia 14). A maig serà el torn d‘Arrop, xocolate i licors. Una dolça història’ (dia 18). I finalment, al mes de junt arribarà ‘Maridatge dels sentits: contemplar, acariciar i assaborir’ (dia 1) i ‘Herbes i merines: a la calor de la tradició a Bocairent’(dia 2).

Des del departament de Turisme de la Vall d’Albaida conviden a tota la ciutadania a “conéixer la Vall d’una manera diferent i original a través de la seua indústria i en la qual les nostres pròpies experiències seran el principal protagonista”.

Totes les rutes tindran un preu de 5 euros que s’abonaran a l’inici de cadascuna. Per a participar caldrà inscriure’s a través del link https://goo.gl/D66dhZ o del codi QR a la cartelleria de les rutes.