Salta una alarma d’una caseta per concentració de gasos nocius del polígon

Les alarmes han saltat entre el veïnat de la Senda Zinc Germans, aquestes últimes setmanes, quan un dels habitatges d’aquest camí, que disposa d’alarma per a detecció de possibles fugues de gas s’activava. “Em van avisar, des de la central d’alarmes, que a la meua casa s’havia produït una fuga. Els tècnics de l’empresa van vindre a la meua casa, però no van trobar cap fugida dins de l’habitatge, sent l’única explicació possible, l’elevada concentració de gasos nocius en l’aire de la zona, fins i tot dins dels mateixos habitatges, fet que escandalitzava als tècnics”, explica una de les veïnes d’aquesta zona al costat del polígon industrial El Pla.

No és un fet nou, però no per això el veïnat considera que és “menys greu”, sinó tot el contrari, perquè es prolonga en el temps “sense que se’ns done una solució”. Des de la Senda Cinc Germans ja fa anys que estan denunciant les olors pestilents que provenen d’una depuradora d’una empresa tèxtil del polígon industrial. “És igual que bufe llevant o ponent, el veïnat de la Senda Cinc Germans respirem àcid sulfhídric cada dia. Per això fa molt de temps que estem lluitant per a trobar una solució a aquest problema que no és nostre, sinó de tota la ciutat, però de moment sense èxit”.

Així que s’han proposat “recollir dades dels nivells de gasos nocius en la zona, per a poder crear una base de dades amb totes les mesures preses de cara a futures situacions que ningú desitja per a les veïnes i els veïns de la ciutat”.

Segons expliquen des de l’Ajuntament d’Ontinyent, “des del consistori hem anat transmetent les queixes a la Generalitat Valenciana, ja que aquesta problemàtica és competència seua, i col·laborem en tot el que ha estat a la nostra mà”.

Pel que respecta a aquestes últimes queixes rebudes, “han vingut tècnics de la Conselleria, i ens han dit que posaran una estació mòbil de mesurament per a poder abordar el problema”. La intenció és que aquest aparell permeta conéixer quina és la qualitat de l’aire allí on s’instal·le.

A més, des de l’Ajuntament han avançat que “hi ha prevista una visita de la Consellera de Sostenibilitat, prompte, i s’aprofitarà la visita per a comentar el tema i demanar celeritat”.

També han llançat un missatge al veïnat: “Després d’aqueixa trobada amb l’administració autonòmica, es durà a terme una reunió amb el veïnat per a explicar-los les gestions realitzades i transmetre’ls la informació que haja donat la Consellera”, afigen.

Des de l’associació veïnal tan sols volen que es done una solució al problema, perquè puguen gaudir de la vida en el camp, que se’ls ha sigut vetada.