El vicepresident, Héctor Illueca, visita les obres de la Cantereria

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha afirmat hui que “el projecte de la Cantereria convertirà a Ontinyent en tot un referent europeu en la reducció de l’impacte ambiental a les ciutats”.

Héctor Illueca ha fet aquestes declaracions després de la presentació del projecte del parc inundable per part de l’equip redactor, en el qual ha estat acompanyat per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. L’actuació suposa la regeneració arquitectònica de part del carrer de la Cantereria mitjançant l’adquisició, demolició dels habitatges amb alt risc d’inundació, reallotjament de les famílies que les ocupen i la creació d’un espai verd.

La Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica està desenvolupant actuacions urbanes per a revertir els danys ocasionats per la DANA de 2019, entre altres temporals. Aquestes intervencions s’estan realitzant a través de convenis amb l’Ajuntament d’Ontinyent. En aquest sentit, Illueca ha anunciat “la pròxima signatura d’un conveni entre les dues administracions que suposarà una inversió de 800.000 euros, que se sumen als 1.200.000 euros ja invertits per la Generalitat per a facilitar la regeneració urbana i que les persones del barri puguen viure en condicions dignes”.

Per part seua, l’alcalde d’Ontinyent ha agraït al vicepresident l’aportació de la Generalitat a aquest projecte, ja que “ens han permés fer viable allò que pensàvem que era una absoluta necessitat per a la ciutadania d’aquest municipi. Hui fem un pas més enllà en un projecte que arrancà després de la nit fatídica de la DANA, quan decidirem que calia donar una solució global per a adaptar la ciutat a la realitat climàtica. Però per a dur a terme les idees fa falta suport econòmic, i per això és molt d’agrair la implicació i sensibilitat de la Generalitat i del vicepresident Héctor Illueca”.