‘Salvem Cairent’ presentarà al·legacions contra la macro planta fotovoltaica d’Aielo

‘Salvem Cairent’, plataforma nascuda de la mobilització social contra la macro planta fotovoltaica que afectaria de ple el paratge de Cairent a Aielo de Malferit, prepara les al·legacions contra aquest projecte. Les mateixes es presentaran a través de “l’Associació per a la Defensa del Territori i Medi Ambient d’Aielo de Malferit”, registrada reglamentàriament a l’efecte de poder presentar al·legacions i exercir les accions legals necessàries enfront de la possible aprovació del projecte i la seua execució posterior.

En cas que es duga a terme, des de ‘Salvem Cairent’ afirmen, “tindria conseqüències nefastes i irreversibles per al medi ambient del terme municipal d’Aielo de Malferit i per al paisatge. Cal no oblidar que les plaques causarien un tremend impacte visual en la localitat d’Aielo i en tota la comarca de la Vall d’Albaida”.

La preparació de les al·legacions s’ha posat en marxa després de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), el 13 de desembre, per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de tota la informació corresponent a la central fotovoltaica a situar a Aielo de Malferit, amb una potència a instal·lar de 42,66 MW.

Així mateix, insisteixen que “no estem en contra de les energies renovables. El problema, en aquest cas, és la macro planta i el lloc on la volen situar, per les conseqüències que implicaria aquesta central fotovoltaica al medi ambient”. A més, asseguren que, “la central destrossaria l’encant no sols del paratge, sinó del camí de Cairent, pel qual passegen centenars de persones des de sempre, a manera de tradició i costum”.

Des de la plataforma que presideix Lidia Esplugues esperen que l’ajuntament d’Aielo de Malferit execute tots els acords plenaris aprovats amb la finalitat de parar aquesta planta. En aquest sentit, expliquen, “hem mantingut reunions amb l’alcalde, Juan Rafael Espí i acudit a trobades als quals se’ns ha convocat, sempre amb un esperit de col·laboració amb les associacions i el mateix consistori”. Igualment, des de l’associació comuniquen que l’empresa, a través de l’ajuntament, els ha sol·licitat una reunió i que tenen previst acudir per a tractar aquest preocupant tema.