Saül Gómez, al capdavant de ‘La Armónica’ de Bunyol

L’actual director de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, Saül Gómez, ha estat elegit director del Centre Instructiu Musical La Armónica de Bunyol, banda coneguda popularment amb el sobrenom del Litro. Una agrupació musical amb més de 100 anys d’història i considerrada una de les millors a nivel mundial.

L’elecció de l’ontinyentí s’ha produït després d’un procés de selecció que es va iniciar el novembre de 2020 amb la publicació d’una convocatòria oberta, en la qual es va valorar el currículum, l’experiència i el projecte artístic proposat pels candidats. Finalment, la Junta Directiva reunida ahir diumenge 20 de març, ha fet públic el nomenament de Gómez com a nou director artístic del Litro. El pròxim 14 d’abril, tindrà lloc el primer acte de Gómez com a nou director amb la processó de Dijous Sant, i més tard s’anunciarà el seu concert de presentació.

El procés de selecció ha durat més d’un any i s’ha fet entre tres aspirants. Cadascun dels futuribles va dirigir un concert durant aquest temps. Finalment ha pesat la decisió dels propis músics que han optar per avalar la figura de l’ontinyentí com a nou director d’una de les millors bandes del món.

Saül Gómez nascut a Ontinyent en 1982 ha dirigit diverses formacions bandístiques tant a Espanya com en diferents parts d’Europa (Salzburg, Innsbruck, Praga, Berlín, Munic…). Durant 2018 ha estat el titular de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb la qual ha estrenat diverses obres i oferit concerts en la Comunitat, Madrid i França. Quant a reconeixements, ha estat guardonat amb diferents premis i distincions com la Menció honorífica de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Ontinyent en 2010, entre un de tants.