Saül Gómez estrena la BSO de la capitania mudéjar 2022 el 24 d’octubre a l’Echegaray

No s’havia vist alguna cosa així a Ontinyent, o millor dit, no s’havia escoltat. Tota una banda sonora composta especialment per a una capitania. La dels Mudéjares per a 2022. Saül Gómez ha sigut l’encarregat de compondre un total de huit moviments, per a diferents formacions, que posaran ritme no només a l’Entrada, sinó també a altres actes morocristians com les Dianes o la processó. “Ha sigut un repte fantàstic. Són dos anys de treball i estic molt agraït del fet que els Mudéjares hagen fet aquesta aposta per la cultura”, explica el compositor ontinyentí.

En maig va gravar un CD en el qual es van registrar aquestes obres, junt amb la Societat Musical la Primitiva Setabense i amb el Grup de percussió i dolçaines La Colla d’Ontinyent. Ara, és el torn d’estrenar en directe aquest treball i donar-lo a conéixer al públic ontinyentí. Serà el dia 24, al Teatre Echegaray, i el públic no només gaudirà d’aquestes huit peces, sinó que, a més, “tindran dues sorpreses”, avança sense entrar en detalls Gómez.
A més, amb l’entrada, que tindrà un preu de 10 euros, les persones assistents es duran a casa com a obsequi el CD gravat amb tota la música de la capitania. “Serà un concert molt emocionat. A més de ser el primer sense restriccions d’aforament, marcarà d’alguna manera el reinici de l’any de la capitania” valora el compositor ontinyentí.