S’enceta el procés per a construir el nou parc fluvial a la Cantereria

L’Ajuntament d’Ontinyent acaba d’encetar la primera de les fases que han de concloure amb la demolició de les cases del barri de la Cantereria amb risc d’inundació i la seua substitució per un parc fluvial.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a licitació pública la primera de les obres del projecte, una actuació per a la regeneració d’aquest entorn que suposarà l’adquisició i demolició d’habitatges amb alt risc d’inundació, reallotjament de les famílies que les ocupen i la creació d’un espai verd, amb una inversió de prop de 4 milions d’euros. Aquesta iniciativa estarà cofinançada al 50% per la conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament, comptant el consistori amb una aportació europea de 600.000 euros dels fons FEDER per fer front a la seua part.

En concret la licitació correspon al projecte d’estabilització del talús de la part posterior als habitatges a enderrocar, així com el talús de les cases de la part corresponent a l’hort del Pono, per un import de 532.000 euros i un termini per a la presentació d’ofertes de les empreses obert fins a la mitjanit del proper 2 d’agost. Una volta finalitze el procés i s’adjudiquen les obres del talús, estes tindran una durada estimada de 3 mesos. Es calcula que les cases podran començar a ser tombades cap a finals del mes d’octubre.