S’enfonsa part de la casa natal del compositor J. M. Gomis

Ahir al voltant de les 21.53 s’enfonsava part de l’interior de la casa natal del compositor ontinyentí J. M. Gomis (Gomis, 18). Part de la primera planta va caure a la baixa deixant un cúmul de pedres i enderrocs en el sòl. Fins allí es van desplaçar la Policia Local i els Bombers per a supervisar la zona i evitar possibles incidents. No obstant això, es tracta d’una casa deshabitada i en aquest sentit l’ensulsiada es va saldar sense cap persona ferida. L’actuació dels serveis municipals va acabar vora les 22.50 considerant que “no hi ha risc per a la seguretat” ciutadana.

Les solsides han provocat tant la reacció veïnal com la institucional i dels polítics. Des de Compromís Ontinyent, el portaveu i regidor de Consum, Nico Calabuig, es pronunciava a les xarxes socials: “En gener de 2021 vam proposar que l’Ajuntament fera les gestions per adquirir i rehabilitar la casa natal del compositor J. M. Gomis. No s’ha fet. Fa uns minuts, tornant pel Carrer Major, he presenciat com la Policia Local la vigilava perquè està caient per dins. Trist”.

D’altra banda, des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha posat l’accent en què “l’obligació sobre el manteniment del bon estat dels edificis correspon a les persones o entitats propietàries”, i que per poder realitzar “intervencions subsidiàries (en cas de ser necessàries) s’ha de dur a terme una sèrie de tràmits legals previs, entre els que estan, entre altres, el requeriment a la propietat i el compliment dels terminis establerts”, expliquen.

L’Oficina Tècnica municipal està recabant informació sobre l’estat dels immobles, per avaluar la necessitat d’actuacions per part dels propietaris. A tal efecte, està previst utilitzar un dels drons amb què compta l’Ajuntament, i amb els que opera la Policia Local, per tal d’analitzar l’estat de les cobertes.

Així i tot, no va ser l’única ensulsiada registrada en la nit. A pocs metres i sobre la mateixa hora, a les 21.06, es va registrar el despreniment de la cornisa d’un habitatge a l’altura del carrer Maians 40. Segons el testimoniatge d’un veí que es trobava en el lloc dels fets, en el moment de l’ensulsiada un vianant es trobava a prop. Afortunadament, l’incident es va saldar sense cap ferit i després de la valoració del tècnic municipal i els bombers es va considerar que no era necessari “el desallotjament” al no observar-se “cap risc per a la seguretat”.