Sense dermatòleg i amb només una consulta de neurologia

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent (DSXO) és un dels més afectats en l’actualitat per la dificultat de cobrir places d’especialistes, que opten abans per centres de la capital que per hospitals comarcals. Així ho admeten des del mateix departament.

Les consultes de neurologia i dermatologia a l’Hospital d’Ontinyent són un exemple d’això. Des de fa mesos només es presta consulta en neurologia una vegada a la setmana, mentre que la resta de pacients s’estan derivant a clíniques externes fins que s’esmene la problemàtica. Des del DSXO expliquen que hi ha tres places estructurals de neurologia en el departament, “però la no disponibilitat d’especialistes en les borses de treball fan impossible cobrir les baixes”.

Pel que fa a dermatologia, el facultatiu assignat a l’Hospital d’Ontinyent ha causat vacant, sense poder aquesta cobrir-se pel mateix motiu. “Fins que se li puga donar cobertura a aquesta plaça, els pacients estan sent derivats a la consulta de Xàtiva. Estem treballant per a trobar a una persona substituta com més aviat millor”, asseguren des del DSXO.

Per a pal·liar aquesta situació, des de la Conselleria de Sanitat s’anunciava aquesta mateixa setmana un decret per a facilitar l’ocupació d’aquestes vacants de difícil cobertura. Així, l’equip directiu del departament ja està estudiant quántes places de la seua plantilla d’especialistes podrien acollir-se a aquest nou decret. I és que la normativa comportarà una sèrie d’incentius per a fer més atractiu els hospitals i centres sanitaris afectats.

Entre ells es troba la reducció del temps de permanència necessari per a la progressió de la carrera professional; avantatges de puntuació en els processos de selecció i en la productivitat variable; o prioritat per a accedir a activitats formatives i de recerca. Des del PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida, el seu secretari general, Fede Vidal, ha celebrat l’anunci d’aquesta normativa per part de la Conselleria. Una mesura que considera “demostra una vegada més la sensibilitat del Consell de Ximo Puig amb les necessitats de les Comarques Centrals i d’interior”.