Sents es renova per a oferir més oferta gastronòmica

En novembre del passat any, Joaquín i Santiago Prieto tornaven a renovar l’Estrella Michelin del seu restaurant, Sents. Un dels orgulls gastronòmics de la nostra ciutat que ha encetat el 2019 amb diverses novetats “que volíem introduir ja feia un temps, però hem aprofitat la renovació de l’Estrella i la tornada de les vacances per a fer-les realitat”, expliquen els germans Prieto Gramage.

Una de les principals novetats de Sents és el nou menú de 8 passes “orientat a aquelles persones que ens visiten entre setmana i no disposen de molt de temps per a gaudir del menú”. Aquest, que s’oferta amb un preu més assequible (45 euros), se suma als altres dos menús de Sents, un de 12 i altre de 15 passes. Tots ells, també el nou, compten amb l’opció de maridatge de vins per a fer de la nostra estància en Sents un viatge pel plaer gastronòmic sense límits.

Fins ara, Sents tancava la seua temporada durant uns mesos en els quals, el seu xef, Santiago Prieto i el seu equip, se submergien en l’estudi de noves tècniques i nous sabors, per encetar la temporada amb una carta renovada. “Però aquesta filosofia ens trencava molt el funcionament del restaurant. Així que ara Sents tindrà les mateixes vacances que La Cuina, és a dir, tres quinzenes a l’any (Pasqua, agost i gener). El menú degustació canviarà en cada estació de l’any, adaptant els ingredients, productes i elaboracions a les característiques i possibilitats de cada estació i la filosofia de la nostra cuina continua sent la mateixa: fusió creativa de la cuina tradicional valenciana amb la cuina internacional, principalment asiàtica”.

Seguint amb les novetats amb les quals ha tornat Sents, altre dels canvis és que també obrin els diumenges “tenint així el mateix horari que en La Cuina. Ara, els dinars en Sents són de dimarts a diumenge i els sopars, de dijous a dissabte. Així podem atendre a un major nombre de públic”, expliquen Santiago i Joaquín.

El fet de tindre una Estrella Michelín no els ha suposat haver de realitzar modificacions en la seua filosofia i mètode de treball, imposades per la Guia Michelin, qui atorga els prestigiosos guardons. Les novetats responen a la voluntat dels germans Prieto Gramage d’aproximar la seua forma d’interpretar la gastronomia “a tots aquells que vulguen vindre a conéixer com treballem”.