Set mil alumnes, zero incidències en la tornada al col·legi

Ahir, 8 de setembre, va ser una data encerclada en roig en el calendari escolar. Tenia lloc l’inici de curs. Al voltant de set mil estudiants van començar les classes a la ciutat. D’aquests, 1.000 pertanyen a Infantil, 2.000 estan en Primària i 2.000 corresponen a l’ESO. A aquests se sumen els prop de 700 de batxillerat, els quasi 400 del conservatori i uns 1.000 de l’EPA. També cal recordar els 1.000 més del campus d’Ontinyent de la Universitat de València, que començaran la pròxima setmana.

Però la tornada a les aules no només involucrava als xiquets i adolescents, sinó també als professors i professores, entre els quals no es va destacar cap incidència significativa, el que va permetre que les plantilles estigueren pràcticament al 100% en tots els centres. “Potser en algun centre un professor no haja pogut anar el primer dia, però ningú ha demanat un canvi o una baixa”, exposa Óscar Borrell, regidor d’Educació. Així ho corrobora el director del CEIP Bonavista, que afirma que s’ha incorporat tot el professorat i exposa que ahir van rebre a uns 310 alumnes, xifra que coincideix en el nombre d’estudiants total del centre.

Borrell explica que hui, 9 de setembre, s’han adjudicat les places d’orientadors i orientadores que, enguany, estaran en tots els centres públics, mentre que els concertats seguiran comptant amb el gabinet psicopedagògic municipal, el que suposarà un estalvi per a les arques de l’Ajuntament. El director del Bonavista confessa que els preocupava l’arribada de l’orientador, però els han notificat que demà, divendres 10 de setembre, s’incorporarà al centre. Un col·legi en el qual es realitzaran unes obres pressupostades en més de 2,5 milions d’euros en el marc del Pla Edificant.

Gràcies a mesures com les entrades escalonades als centres educatius o el fet que es tallaren determinats carrers, no es va produir cap incidència, segons els equips directius. El director del Bonavista admet que l’escalonament ha suposat una entrada més relaxada en el seu centre. Per la seua part, el protocol Covid és semblant al del passat any amb el gel desinfectant a l’entrada, les mascaretes o la necessitat de ventilació a les aules. Enfront d’aquesta mesura, Borrell recorda que enguany es tornarà a disposar de la ‘Mantaescola’ per a protegir als alumnes del fred.