S’inicia la regulació d’accés al Pou Clar, amb control al costat dels estacionaments d’Ontibici a la Senda de l’Alba.

Des d’aquest dissabte 1 de juliol i fins al 31 d’agost, l’Ajuntament d’Ontinyent tornarà a regular l’accés al Pou Clar, amb la novetat del trasllat del punt de control d’accés al costat dels estacionaments d’Ontibici a la senda de l’Alba. Igual que l’any passat, hi haurà un únic torn diari de 450 persones, es podrà fer reserva el mateix dia i es tornarà a comptar amb servei d’autobús gratuït els caps de setmana de juliol i agost.

Com també en l’anterior edició, les reserves es podran fer tant en dies previs com el mateix dia a la web www.reservespouclar.es i també cancel·lar-se si finalment no es pot acudir. El control es farà mitjançant codis QR individualitzats que els vigilants llegiran amb un dispositiu PDA, tot i que es manté la possibilitat que una única persona pugui reservar fins a 5 places. Si alguna persona no disposa d’accés a Internet o té qualsevol problema en la gestió de la reserva es manté el servei de suport al telèfon 960662160. Igualment, s’han instal·lat panells informatius en diversos punts del paratge.

Per altra banda, l’accés i estacionament de vehicles al Pou Clar quedarà novament prohibit des de dissabte, comptant-se com a alternatives a l’accés a peu i en bicicleta amb un servei de bus gratuït els caps de setmana de juliol i agost des del Poliesportiu Municipal. L’autobús eixirà dissabtes i diumenge des del Poliesportiu a les 10:00 h, 13:20 h, 17:00 h i 19:50 h; i des del Pou Clar, eixirà a les 10:10 h, 13:30 h, 17:10 h i 20:00 h.

Les persones que vulguin visitar el Pou Clar hauran de respectar en tot moment l’Ordenança Municipal del Pou Clar que prohibeix fumar, accedir amb animals de companyia, abandonar residus, fer pícnic, utilitzar elements de reproducció sonora que alteren la tranquil·litat del paratge, accedir amb botelles de vidre o begudes alcohòliques, entre d’altres.

Des de l’àrea de Medi Ambient s’ha explicat que “aquest sistema ens ha permès reduir la massificació estival que teníem al paratge abans de la seva implantació. Molts usuaris ens han felicitat i seguirem per aquest camí, sempre tractant de polir detalls per millorar el funcionament”, assenyalaven.