S’inicia la votació al Llombo amb el posicionament en contra dels veïns

Des de hui i fins al dijous, els ontinyentins majors de 16 anys empadronats al barri del Llombo poden votar a la pàgina web www.ontinyentparticipa.es la reordenació del sentit del tràfic a l’avinguda del Comte Torrefiel. Una consulta que no compta amb el suport de l’associació de veïns del barri els quals manifesten estar “en contra” de la votació.

Per a l’Associació de Veïns del Llombo “els únics representants del barri i del poble que coneguem són els regidors municipals elegits democràticament”. Consideren que “no sabem què es vota. L’avinguda del Comte Torrefiel d’un o de dos sentits. Tota la via? Parcialment? Cap altre canvi? No ens ho ha dit, i per votar, fa falta saber abans que es vota”. L’associació creu que “hi ha molts afectats: disseminat, comerciants, veïns de la resta d’Ontinyent, a qui s’expulsa del procés participatiu”.

Un altre dels motius pels quals l’associació s’ha manifestat en contra és pel que respecta al control de les votacions. “Qui controla els resultats de la votació? L’Ajuntament, que ha lliscat la seua preferència per una de les dues opcions?”. Per totes aquestes raons, “l’Associació de Veïns del Llombo es manifesta en contra de la decisió municipal de convocar la votació al barri. I, al mateix temps, volem deixar constància que estem oberts a totes les reunions que siguen necessàries”.

L’associació ha presentat una instància a l’Ajuntament d’Ontinyent per a deixar constància d’aquestes manifestacions.

Per la seua banda, des del consistori han argumentat que la consulta “també donarà veu a comerços i establiments del barri”, ja que “un agent de participació ciutadana serà l’encarregat de recollir el vot en aquests espais”.

Durant els tres dies en els quals estarà activa la consulta, els veïns hauran de votar entre dues opcions “que afectaran a tota l’avinguda”: doble direcció amb pàrquing en cordó o direcció única (com està ara).

Els resultats, segons avancen des del consistori, es faran públics divendres 8 de febrer.