S’inicien els tràmits per a la reforma de l’ermita de Santa Ana

La reforma de l’Ermita de Santa Ana està més prop. Recentment es presentava a l’Ajuntament la sol·licitud de llicència d’obres per a la reforma d’aquest espai de culte.

És un projecte que promou la parròquia de Sant Carles que ostenta la propietat de la mateixa i en el qual per a la seua elaboració han intervingut, no sols els organismes parroquials com el Consell de pastoral i d’economia, sinó també els Llumeners del Santíssim Crist, encarregats de custodiar l’Ermita i el seu entorn. En la Comissió es va comptar també amb la presència de l’Associació d’Anderos i Festers en les persones dels seus presidents.

Des de la parròquia expliquen que “es tracta d’una intervenció en tot l’edifici, tant a l’interior com en l’exterior. Com a elements més significatius en els quals s’actuarà destaca el sanejament de la coberta, els banys exteriors, l’ampliació dels escalons d’entrada a l’Ermita així com una rampa d’accés a la mateixa i sobretot la recuperació de l’espai que es va segregar de la nau central per a incorporar-lo a la Casa d’Exercicis. La recuperació d’aquest espai permetrà no sols ampliar l’Ermita sinó també recuperar la façana original on hi havia una finestra a cada costat de la porta”.

Segons les mateixes fonts, s’estima que el cost total rondarà els 200.000 euros. Una part, la que correspon a les despeses de recuperar l’espai que torna a l’Ermita i que actualment és l’entrada de la Casa d’Exercicis, es pagarà de l’Herència Nadal. La resta serà la parròquia de Sant Carles qui ho costege per al que demana l’ajuda de tots.

No hi ha data encara per a l’inici de les obres,! no es preveu que comencen abans de 6 mesos, per tant, no interferiran en les pròximes festes en honor al Santíssim Crist de l’Agonia”.