Sis mesos de presó per insultar i agredir un venedor de l’ONCE

Un home ha acceptat la pena de sis mesos de presó per insultar diverses vegades un distribuïdor de cupons de l’ONCE de l’Olleria: «Mantingut, paralític de merda», li va arribar a dir. Inicialment, la Fiscalia reclamava per a l’home la pena d’un any i mig de presó i pagar una multa per un delicte d’odi, dos delictes lleus de lesions i un delicte lleu d’amenaces continuades, tot i que finalment s’ha arribat a un acord amb la defensa pel qual s’ha rebaixat la pena de presó als sis mesos, tal com es desprèn de la vista celebrada a l’Audiència de València.

A més, l’home haurà de pagar una multa i ha estat condemnat a quatre anys d’inhabilitació per a professió o oficis educatius. La fiscal Susana Gisbert, encarregada d’aquest procediment, ha demanat la suspensió de la pena si fa un curs d’igualtat. Els fets es remunten als mesos d’abril i principis de maig de 2022, al lloc de l’ONCE de l’Àrea de Servei Complex Restaurant Gasaqui, ubicat a l’Autovia A-7, al terme de l’Olleria, on treballava la víctima com a distribuïdor de cupons de l’ONCE. Inicialment, en data no concretada, però entre l’abril i el maig, el condemnat –segons la fiscal– va agafar a la víctima dos cupons i li va assegurar que se’ls pagaria després de prendre’s un cafè. Quan l’home va eixir del restaurant, no va abonar els cupons, de manera que el venedor els va reclamar. El condemnat, lluny d’abonar-los, «amb ànim de menyspreu», li va contestar: «Vés a prendre pel cul, puto paralític».

Posteriorment, el 29 de juny del 2022, cap a les 11 hores, a l’interior d’un restaurant, tots dos van intercanviar algunes paraules. En un moment donat, l’acusat, «en actitud intimidant i to agressiu», es va abalançar sobre la víctima i li va indicar: «puto paralític, tu i tots els que són com tu havia de matar-vos, a tots els paralítics de l’ONCE, mantinguts, paralític de merda que hem de pagar amb els impostos. Tranquil que tu caus, aniré a buscar la meua escopeta i et mataré», va asseverar. Posteriorment, el 2 de juliol del 2022, a l’exterior del mateix restaurant, tots dos es van tornar a trobar i el condemnat va continuar amb el mateix ànim d’acovardir-lo i li va arribar a fer el gest de simular disparar una arma. Aquell mateix dia, a l’interior del local, li va tornar a cridar: «Ara que no hi són els picolets t’assabentaràs». També li va donar un colp a la mà mentre la víctima sostenia el seu telèfon i intentava gravar els fets.