Susana Sanz Caballero, Pregonera de les Festes 2022

La junta de govern de la Societat de Festers va aprovar anit divendres a la seua reunió, i a proposta del seu president, el nomenament de Susana Sanz Caballero com a Pregonera de les Festes de Moros i Cristians de 2022. Es tracta d’un pas més de cara a consolidar la reactivació de les Festes de cara a l’any que ve amb l’únic nomenament de càrrec que quedava pendent des de 2019.

Susana Sanz Caballero és catedràtica i imparteix els graus de Dret i Ciències Polítiques a la Universitat Cardenal Herrera CEU San Pablo de València. Doctora en Dret per la Universitat Jaume I va ser designada pel Ministeri de Jusítica com a jutge ‘ad hoc’ del Tribunal Europeu de Drets Humans amb seu a Estrasburg.

Vinculada la festa morocristiana és filla, néta i neboda de festers de la comparsa Kábilas. A més, es dóna la circumstància que és néta de Joaquín Sanz Aura, a qui el Mestre Ferrero va dedicar la marxa mora ‘Chimo’, himne de les Festes d’Ontinyent i, sens dubte, la seua obra més popular i coneguda internacionalment. Susana Sanz va formar part de la pròpia comparsa fins els 12 anys.